sunnuntai 30. lokakuuta 2016

Minä ja keppihevoset.

Hei! :)

Ajattelin alkaa kirjottaa blogia, jatkaessani tätä mukavaa harrastusta. Keppihevoset on aikaisemmin ollut suuri osa mun elämää, mutta luulin kesän alussa lopettaneeni paineiden takia. Kuitenkin sisäinen heppapoika  halusi olla hevosten kanssa tekemisissä, mutta allergian, rahan- ja ajanpuutteen vuoksi en voi oikeita hevosia hoitaa tai ratsastaa. Keppihevoset on mielestäni ehdottomasti parhaita harrastuksia, mitä olen kokeillut. Yhteisö on loistava ja kehittyminen on upeaa. Kuusi vuotta tätä olen harrastanut ja tästä lähtee taas!

Kerronpa tässä ensin itsestäni ja keppihevosestani, SÓN Pandemonium eli Pandesta.
Olen 16-vuotias poika, nimeni on Roni ja asun Hyvinkäällä, mutta viikonloput vietän Valkeakoskella vanhempieni luona. Opiskelen kuva-artesaaniksi.  Harrastan keppihevosten lisäksi, tietysti piirtämistä ja muuta taiteeseen liittyvää. Käyn myös välillä lenkeillä huvikseni sen verran, mitä piirtämisen, keppihevostelun ja opiskelun ohella ehdin. Pelaan mielelläni tietokonepelejä, lähinnä Star Stable Onlinea, koska pidän pelin monipuolisuudesta ja tietysti hevosista. Leffat ja sarjat, myös vievät osan vapaa-ajasta.
Olen olemukselta ja ulkonäöltä tällainen nörttipersoona. :D

Sitten esittelyvuoron saa tämän blogin pääaihe, eli keppihevoseni.

Pande oripoika :3


Tässä on ensimmäinen keppihevoseni, sitten puolenvuoden tauon jälkeen. "Lopettaessani" annoin rakkaat hevoseni pois, kun muutin kesän lopussa Hyvinkäälle opiskelemaan. Jouduinkin sitten aloittamaan hevosten tekemisen ihan alusta. Se ei ollut helppoa, sillä olen armoton perfektionisti ja meinasinkin pariin kertaan menettää hermoni tälle projektille, vaikka ulkonäöltään tämä laikukas herra on ihan perushevonen. Kuitenkin siitä tuli yllättäen onnistunein hevoseni, mitä olen kuuden vuoden aikana tehnyt. Virheitä siinä ehkä on, mutta on se silti ihan hieno hevonen.

SÓN Pandemonium, eli kutsumanimeltään Pande tai Panda. Pande on oma kasvattini, sen isä on vanha hevoseni SÓN Prince Ricky ja emä SÓN Stina. Vanhemmat olivat omistuksessani joitakin vuosia sitten, mutta molemmat muistaakseni myytiin tai annettiin eteenpäin. Tämä herra on rodultaan Knapstrupinhevonen ja ikää häneltä löytyy, mukavat 10 vuotta.
Pande on saanut vanhemmiltaan melko mukavan luonteen ja se on hyvin rauhallinen oriksi. Ratsastaessa se saattaa keksiä temppuja, kuten olemattomien asioiden säikkymistä, orimaista steppausta tai pientä pukittelua. Alkuun sille kannattaakin ottaa raippa, mutta sitä ei välttämättä tarvitse käyttää. Sen esillä oleminen riittää, sillä hevonen uskoo jo kerrasta. Lopputuntiin raippaa ei yleensä tarvitakaan. Kokenutta ratsastajaa se testaa ensin, mutta kokemattoman kanssa se on anteeksiantavainen ja varovainen.
Panden suosikkilajeja on ehdottomasti koulu-ja maastoratsastus, mutta se osaa kyllä hypätäkin. Orin koulutaso on Helppo C ja esteitä se hyppää aina 70cm asti. Pande saattaa olla minulla, vain harrastehevonen, mutta voisihan sillä kilpaillakin. Se tarvitsee ehkä vähän valmennusta, sillä itselläni on askeleet hieman hukassa. Muuten tällä herralla askeleet on hyvällä ratsastajalla, hyvin lennokkaat ja tasaiset. Laukka saattaa olla vähän hiomatonta, mutta se on työnalla.

Hoitaessa Pande on hyvin kiltti. Sen tapoihin ei kuulu missään nimessä esim. pureminen tai potkiminen. Suitsia laitettaessa se saattaa ensin nostella päätään, mutta sekin sujuu yleensä ongelmitta. Ori nauttii harjaamisesta, silityksistä ja rapsutuksista.

Taluttaessa Pande on hyvin kiltti ja kävelee nöyrästi perässä, jos lähettyvillä ei ole tammoja. Joskus se saattaa pysähtyä ihmettelemään jotakin. Ori ei ole ahne ja maassa olevat ruohotupsut, eivät juurikaan kiinnosta sitä ennen tarhaan/laitumelle pääsyä. Tarhassa/laitumella Pande tulee hyvin toimeen monenlaisten hevosten kanssa. Se ei haasta riitaa toisten orien tai ruunien kanssa, paitsi jos lähettyvillä on tammoja.

Kokonaisuudessaan Pande on melkoinen, lempeä herrasmies, joka yrittää olla ratsastajalle/hoitajalle mieliksi. Oriksi se on melko ruunamainen, mutta se on tullut sille miltei luonnostaan. Herra rakastaa vapaana juoksemista ja riehumista, vain silloin kun se on sallittua. Ja näin sivutietona, Pande rakastaa lapsia. Se tykkää olla lasten hoidettavana ja se onkin silloin hyvin kiltisti paikallaan.



Siinä oli kaikki tällä kertaa :) Seuraavassa kirjoituksessa voisin esitellä vähän talliani, sen entistä ja nykyistä toimintaa. Toiveita saa aina esittää, sillä se auttaa aiheiden keksimisessä. Voin myös kirjoittaa ratsastusharjoituksista aina, kun ehdin. Kirjoitan niistä usein hevosen omaan hoito/ratsastusvihkoon, mutta jos kiinnostaa niin voin kerätä niitä sivuja yhteen postaukseen.

Kiitos, jos luit kirjoituksen tähänkin asti. Seuraavaan postaukseen!







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti